Organisatieadvies voor verzuim en re-integratievraagstukken, van dossier tot beleidsniveau

Over Pyxus

Wij zijn uw kompas

Over Pyxus

“De astronoom Nicolas-Louis de LaCaille bestudeerde in 1750 aan Kaap de Goede Hoop de zuidelijke hemel en noemde 13 sterrenbeelden naar wetenschappelijke instrumenten zoals Telescoop, Microscoop etc. Hij splitste het sterrenbeeld Argo Navis op in 3 aparte beelden; Carina, Puppis en Vela. Sommigen zeggen dat ook Pyxus (het kompas) erbij hoorde. Voluit heet het sterrenbeeld Pyxis Nautica; het kompas van de zeeman”

En dat is precies wat Pyxus voor u kan betekenen. Wij zijn uw kompas.

Het werkveld van sociale zekerheid, preventie, re-integratie, verzuim, inzetbaarheid, in-door- en uitstoom is complex en divers. Verschillende invloeden, belangen, stelsels, toetsingskaders, wetten en financiële gevolgen van gemaakte keuzes voor zowel schadelastbeheersing als inkomensbehoud.

U krijgt te maken met al deze verschillende invloeden. Net zoals een zeeman te maken krijgt met verschillende weersinvloeden. Maar als de zeeman het kompas volgt, bereikt deze de uitgezette koers.

Onze rol

Onze rol is dan ook als die van het kompas. We kunnen u de verschillende koersen voorleggen, rekening houdend met de invloeden die u tegen kan komen, maar uiteindelijk bepaalt u. U bent de zeeman, u staat aan het roer. En mocht er onderweg iets veranderen wat van invloed is op de ingezette koers, dan stellen we bij. Berekenen nieuwe mogelijkheden en leggen die aan u voor. U kunt als stuurman een goede afweging maken tussen de opties om vervolgens een weloverwogen beslissing te maken welke koers nu te volgen zonder het einddoel uit het zicht te verliezen.

Wij nemen uw probleem niet over. Dat kan ook niet. We kunnen u wel de weg wijzen en u maximaal ondersteunen. Net zoals zeelui al eeuwenlang op hun kompas vertrouwen, kunt u op Pyxus vertrouwen voor de ondersteuning bij sociaal bedrijfskundige en mobiliteitsvraagstukken.

In ons logo kunt u de kompasnaald terugvinden als verwijzing naar het navigatie-instrument.

to top button